Adalet Programı Sıkça Sorulan Sorular

PROGRAMLAR > Adalet Programı > Adalet Programı Sıkça Sorulan Sorular

1- Adalet Programından mezun olan öğrenciler, hangi iş alanlarında ve kurumlarda, çalışma imkânına sahip olabilmektedirler?

Adalet Programından mezun olan öğrenciler, Adalet Bakanlığı bünyesinde, mahkeme yazı işleri müdürü, zabıt katibi, icra müdürü, icra memuru, cezaevi müdürü, infaz koruma memuru, denetimli serbestlik görevlisi ve denetleme memuru olarak görev yapabilmektedirler. Kamu  kurum ve kuruluşlarının hukuk servisleri ile serbest avukatlık hizmeti veren hukuk bürolarında avukat yardımcısı olarak istihdam olanağı bulabilmektedirler. Ayrıca, bankacılık ve finans sektörü ile özel şirketlerde de çalışma olanağına sahiptirler.

2- Adalet Programından mezun olan öğrenciler, Hukuk Fakültelerine nasıl geçiş yapabilmektedirler?

Adalet Programından mezun olan öğrenciler, her yıl Temmuz ayında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) na girerek, başarılı olmaları ve tercih etmeleri halinde,  kamu ve vakıf üniversitelerindeki Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapma imkanına sahiptirler.

3- Adalet önlisans programı mezunu olan öğrenciler, lisans eğitimlerini nasıl tamamlayabilirler?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapabilecekleri gibi, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Kamu Yönetimi Lisans Bölümüne, sınava girmeden, doğrudan kayıt yaptırma ve 3. sınıftan itibaren devam edebilme hakkı söz konusudur.